Üdvözöljük…

 

 …Mörbischben a Fertő egyik legszebb délnyugati csücskében. Ez egyfelől az itt élő dolgos emberek békés otthona, másfelől az ide látogatók paradicsoma. A 310 m2 nagyságú szikes sós vizű tó partján a Neusiedler See-Seewinkel és a Fertő-Hanság nemzeti parkok felügyelik Közép-Európa egyik leggazdagabb bioszféra rezervátumát.

Ez az előhelye számos kedves énekesmadárnak (kékbegy, nádi poszáta, nádi tücsök), pompás vízimadaraknak (nagy kócsag, nyári lúd, kanalasgém) de olyan ritka madarak is megfordulnak erre, mint a vörösnyakú lúd, a réti sas, a halászsas, a vörös gém, meg a kékes réti héja. Hasonló ritkaságok fedezhetők fel a lepkék (nagy pávaszem), a halak (lápi póc), és a növények (törpe nőszirom) között is.

A fertőrákostól két kilométerre fekvő falu onnan gyalog vagy kerékpárral érhető el, de pompás bicikliút köti össze Rusttal és rövid hajóutat beiktatva Neusiedl am See-vel. Emellett egyik kedvenc megálló- és pihenőhelye az évről évre növekvő számú résztvevőt vonzó tókerülő kerékpárútnak is.

A tökéletes pihenést biztosító környezetet a Luka-ház koronázza meg. A vendéglátás egyszerűen természetes módja, a reggelik ízletes volta, a háziak megható kedvessége sokáig emlékezetes maradhat.

Abban, hogy jól érezzék magukat egyrészt az alábbiaknak lehet szerepük:   

-          fürdés és napozás a Fertő legszebb strandján

-          vitorlázás, vagy szörfözés a ritkán szélcsendes tavon

-          kerékpározás a kiváló bicikliút-hálózat útjain

-          lovaglás kezdőknek és haladóknak a festőien szép környezetben

-          kirándulás történelmi városokba (Eisenstadt, Wien, Bratislava, Sopron…

-          kirándulás a múlt váraiba (Schloss Esterhazy, Lockenhaus, Forchtenstein, Burgruine Landsee, Güssing…)

-          igényes zenei programok a Mörbisch-i tavi színház operett, opera estjei, ahol világhírű énekeseket hallgathat

-          gyerekeivel nehogy kihagyja a Family Park (St. Margarethen) fantasztikus vidám parkját, ami a legszínvonalasabb egész Ausztriában

-          vásárolni a legjobban Európa egyik legnagyobb üzletközpontjában (Designer Outlet Parndorf) tud, ez fél órányi autóút a faluból

 

-          ha meg nincs kedve hosszabb útra, megéri a faluban sétálni, vagy átugrani Rustra (3,5-4km), a lényeg, hogy mindig lehet a környéken valami emlékezetesen jó helyet találni.

   

A vendéglátó Luka család:

 

Luka család

 

 

Eva & Adalbert and Marlene Luka, Markus & Cornelia with the children Magdalene, Valentina and Clemens.
Eva & Adalbert and Marlene Luka, Markus & Cornelia with the children Magdalene, Valentina and Clemens.